I morgen går det løs!

 

Hej alle sammen!
Jeg har glædet mig utrolig meget til at dele dette opslag med jer, for det betyder, at der nu er mindre end et døgn til, at jeg begynder min gåtur fra København til Aarhus for at sætte fokus på ensomhed – en folkesygdom der berører flere hundrede tusinde borgere i vores samfund.

Jeg er selv en af dem. Derfor er denne gåtur også særlig vigtig for mig. Den giver mig muligheden for at skabe opmærksomhed omkring en følelse som har haft stor indflydelse på mig og mit liv. Og forhåbentlig kan min historie og min gåtur være med til at nedbryde tabuet omkring ensomhed.

Lige nu er de sidste praktiske forberedelser i fuld gang, og allerede kl. 8.30 i morgen tidlig starter March mod Ensomhed uofficielt. Her lægger jeg vejen forbi Damsøgaard Plejehjem i Vanløse, der har været så søde at invitere mig på kaffe og morgenmad – dagens vigtigste måltid!
Efter morgenmaden kommer journalister fra P1 og P3 forbi for at tale med mig og enkelte beboere om gåturen og ensomhed generelt, så jeg kan varmt anbefale jer at lyttemed på de respektive kanaler i morgentimerne!

Kl. 9.15 følger Damsøgaards beboere og medarbejdere mig på vej til headspace i Rødovre (Tårnvej 97), hvor March mod Ensomhed officielt vil blive skudt i gang kl. 10.00.
Folkebevægelsen mod Ensomhed sørger for kaffe og croissanter til dem, der kommer og sender mig afsted, og Rødovres Borgmester, Erik Nielsen, holder en lille tale. Folkebevægelsen mod Ensomheds projektleder, Marie Asserhøj, og jeg vil også sige et par ord.

Kl. 10.30 begynder gåturen! Endelig er det tid til at begynde turens første etape til Roskilde. Blogger Matilde Trobeck går med mig på hele førstedagen, og jeg har også fået meldinger om flere, der planlægger at gå med fra start eller møde mig på vejen mellem Rødovre og Roskilde, så jeg glæder mig til at se hvor mange vi kan blive.

Interessen omkring min tur har generelt været stor, og det er dejligt med de mange positive kommentarer og beskeder fra folk i hele landet. Medierne har efterhånden også fået øje på mit projekt, så efter jeg når i mål i Roskilde i morgen aften, skal jeg en tur i Aftenshowet og fortælle om March mod Ensomhed – se endelig med, hvis I har mulighed for det!

De bedste hilsner,
Patrick