Solskin over Nyborg

Dagen i dag startede med en snak om gåturen og ensomhed med eleverne på Gerlev Idrætshøjskole inden en stor del af dem fulgte mig på vej de første kilometer af etapen. I første omgang var målet Halsskov ved Korsør hvor GoMore havde arrangeret et lift over broen.

Det er dejligt at mærke hvordan marchen her virkelig er med til at sætte ensomhed på dagsordenen – ikke kun de steder jeg når frem, men også i medierne. Senere på dagen lagde TV Øst fx vejen forbi ruten omkring Korsør, og da jeg nåede Fyn, stod de lokale medier også klar til at tale med mig om projektet.

Siden Roskilde har jeg haft følgeskab af Andreas, men i dag var tiden kommet at han vendte snuden hjemad mod København, så de sidste kilometer hen imod Storebæltsbroen var jeg afhængig af nyt følgeskab. Her kom Marie og Patrick mig heldigvis til undsætning, så jeg ikke behøvede at stå stille. Sammen med dem kunne jeg krydse det sidste stykke af Sjælland og nå mit GoMore-lift med Jesper over Storebælt.

På den anden side ventede en hel efterskole på mig ved Knudshoved – bedre velkomst til Fyn kan man vist ikke forlange! De fulgte mig de resterende 5-6 km til Efterskolen ved Nyborg, hvor jeg lige nu hygger mig på mit eget værelse mens der er musik og masser af liv i værelserne omkring mig.

Udover den obligatoriske, daglige fodpleje er det også blevet tid til at ordne lidt praktiske ting. For første gang på turen kan jeg få vasket tøj, og efter rundt regnet 110 km på landevejen, er det også ved at være tiltrængt! Heldigvis har både kroppen og fødderne det godt. Jeg kan virkelig mærke at jeg har fået nogle gode vandrestøvler i år, så jeg er bestemt stadig ved godt mod.

Sidst på eftermiddagen kom Fie også forbi efterskolen for at hilse på mig (se billedet øverst). Hun ville bare gerne sige tak for mit hårde arbejde og alt det jeg gør for at nedbryde tabuet omkring ensomhed. Så kan man jo ikke blive andet end glad!

En tredjedel af marchen er nu overstået og i morgen venter en dejlig kort etape på kun ca. 15 km til Langeskov, det tætteste jeg kommer på en hviledag. Ses vi mon et sted på ruten?