Masser af gode samtaler på landevejen

I søndags gik turen fra Snoghøj til Vejle Idrætshøjskole. Kort efter vi nåede i mål, fik jeg selskab af Birk som I måske kender fra Alene i Vildmarken. Det var på forhånd aftalt at han skulle gå med på mandagens etape til Horsens, og han ville gerne overnatte i Vejle for at være med helt fra start.

Jeg havde en ekstra plads på værelset, så Birk var naturligvis velkommen! Og i løbet af aftenen fik vi os nogle rigtig gode snakke. Det var både spændende og rørende at høre hele hans historie om en militærkarriere med 8 udsendelser – og ikke mindst efterveerne i form af bl.a. PTSD.

I går kunne vi så spise morgenmad sammen inden det var tid til interviews med både P3 og P4. Laurids fra headspace var også kommet hele vejen fra København for at gå med os, så vi var et fint lille trekløver der drog afsted fra Vejle.

Lidt uden for byen fik vi også følgeskab af en journalist fra Jyllands-Posten der gik med ca. 1 kilometer for at høre lidt mere om projektet og tage et par billeder.

Omkring middag nåede vi så Hedensted, hvor Carina, hendes veninde og venindens søn alle sluttede sig til os og gik med helt til Horsens. Det har super hyggeligt, og alt i alt var det en dag med rigtig mange interessante samtaler på landevejen.

Da vi endelig nærmede os målet i Horsens, tog Laurids og jeg afsked med de andre der satte kurs mod stationen mens vi fortsatte til headspace. Her blev vi taget godt i mod med brød og kage, og jeg fik en rundvisning i hele huset. Så kunne de også fortælle at de havde bestilt bord til os på en lokal restaurant, og selvom jeg ikke havde så meget lyst til at gå mere den dag, var det nu lækkert at komme ud og få noget god mad.

Alle de frivillige var super søde, så der blev både hygget og snakket i løbet af aftensmaden og senere, tilbage på headspace. Her faldt jeg bl.a. i snak med Frederikke, der tilbød mig et bad hjemme hos sine forældre. Efter en hel dag på landevejen krævede det ikke den store betænkningstid at sige ja til!

Jeg kan efterhånden godt mærke at turen tærer på kroppen, særligt når jeg som i dag vågner op til regnvejr og hold i nakken. Dagens starttidspunkt er heldigvis skubbet til kl. 9.30, så jeg har lidt ekstra tid til at nyde morgenen og samle kræfter til de 25 km der venter forude inden jeg efter planen rammer Odder sidst på dagen – og så kan jeg jo snart se målstregen i Aarhus, det giver trods alt også lidt ekstra energi!